lördag 1 augusti 2009

Recension: Putte i Parken

Moneybrother: Kunde vart ett jäkla drag om körerna hade vart lite bättre inrepade och om bandet hade vart tajtare. Det är stökigt och lite slumpmässigt, men överlag får han och hans band klart godkänt på grund av det ös de trots allt genererar från stora scen här i Karlskrona.

Sitter här jämte Malins bror och mår gott. Dricker öl, småpratar lite och njuter av den sköna solen som dagen till ära har behagat infinna sig.

[Redigerat]
Ja, jag hade tänkt recensera resterande band också men på något sätt kändes det trevligare att njuta av kvällen istället för att sätta sig och skriva. Men nu äntligen kör jag ur minnet. Varsågoda:

Bullet: Dagens överraskning. Hård och tung AC/DC-metall med glimten i ögat. Tajta jeans, nitar och läder och med en vrålande, om än något folkskygg, falsettsångare som trots sitt halsraspande når högre än Brian Johnson. Ett jäkla drag.

Lillasyster: Dagens höjdpunkt. Jovisst har man väl tyckt att de låtar man hört på radio har funkat. Lite skrikigt kanske. Men godkänt.
Men det är såhär det ska upplevas. Live. Tillsammans med tusentalet åhörare som lyder minsta vink som bandets eminente frontman Martin Westerstrand ger. Naturligtvis är det deras cover på Umbrella och de gamla LOK-klassikerna LOK står när dom andra faller och Lokpest som drar ner mest jubel från publiken.

Stalingrad cowgirls: Dagens suck. Tre finska punkrockbrudar som tror att de kan locka publik genom att plagiera deras landsmäns gamla bandnamn Leningrad Cowboys. Men där slutar likheterna. Tjejerna levererar hyfsat stadig punkrock från scenen i det allt kallare cirkustältet, men tyvärr är den platt och intetsägande och deras trevande mellansnack på lika trevande engelska drar ner både fart och stämning. Tycker dock lite synd om dem med tanke på att Backyard Babies drog igång en halvtimme in i deras set varvid en stor del av publiken försvann dit.

Backyard Babies: Ett band jag alltid ryckt på axlarna åt. Här finns inget för mig. Okej, de hade ca 10 röda "saftblandare" på scenen som gav en häftig effekt när de började snurra och ensamma lysa upp scenen och publikhavet i ett infernoliknande tillfälle. Men det var det. I mina öron lika tråkiga live som på skiva.

Millencollin: Skatepunk. Bara det ordet gör att jag ryser lite inombords. Men man ska prova allt! Jag hade tyvärr åkt på någon form av magsjuka under kvällen vilken kulminerade här någonstans. Hade jag bara vart jättefull kunder jag kanske lagt mig ner någonstans för att pusta, men nu var jag ju inte så onykter att jag tappat mitt omdöme på det sättet. Så jag promenerade mellan öltältet och bajamajorna tills det var dags att åka hem...

Trots det lite snöpliga slutet får ändå Putte i Parken i KarlSKOGA 4 av 5 toasts. Kanonkul.

3 kommentarer:

Lillskatan sa...

Karlskrona? Nu är du väl lite vilse ändå???

Maulin sa...

Full redan? frågade jag. Karlskrona-Karlskoga... ingen större skillnad va?

Emil Carlsson sa...

I say potato, you say potato... Det där med att städerna kan blandas ihop borde de tänkt på när de namngav dem!