måndag 9 juni 2008

Morgonrörelse.

Jag jobbar eftermiddagspasset den här veckan. Alltså ges ju ett alldeles ypperligt tillfälle att praktisera en sak jag bara provat på någon enstaka gång tidigare: En rask morgonpromenad!

Från början var det tänkt att starta med 90% och öka, men efter att jag flåsat mig uppför bergskanten för att slutligen landa på det motionsspår jag tänkt springa på bestämde jag mig för att det nog snarare skulle bli en hurtig jogg istället för intensiv springning. (Heter det så? Nåväl...)

Mitt i en låååång uppförsbacke slog det mig plötsligt att fåglarna kvittrade och vinden susade lugnt mellan träden utanför mina metallicaljudande ipodlurar. Då förvandlades min hurtjogg till en promenad, och gud så mycket mer harmonisk och skön morgonen plötsligt blev. Jag svängde in på en stig och kände morgonluften (redan uppe i dryga 20 grader men ändå) rensa lungorna från fabriks- trafik- och lägenhetsluft och jag stannade flera gånger och inspekterade djurlivet.

Två ekorrar träffade jag på, varav en stannade upp för att betrakta mig i någon minut. Jag betraktade tillbaka. När vi betraktats färdigt njöt jag av en lång, snårig, rotig och stenig nedförsgående stig innan jag till slut nådde marknivå och joggade förbi psykmottagningen och med bultande hjärta och 2 minuter från värmeslag men dock med rensad själ till slut nådde hem.

Det blir fler promenader snart. Dä va gött.

3 kommentarer:

Sofie sa...

Det låter helt lovely! Så har jag det varje dag här ute på landet. Hoppas ni får det bra i nya lyan!

Emil Carlsson sa...

Härligt. Jag kan passa på att säga att det har inte blivit någon mer morgonpromenad sedan dess, men jag ska skärpa mig! Tackar tackar!

Marie sa...

Ta inte ut dig för 17! *s*
Du skriver flytande, roligt och bra, svåger!